Suklaa, tuo rakastettavan ihana herkku!

Suklaa yhdistetään usein onnellisuuteen tai sen tavoitteluun ja sitä ajatellaan ikään kuin hieman romanttisena aineena. Jotkut vertaavat suklaasta saatua tai tavoiteltua nautintoa ihastumiseen, suutelemiseen tai jopa rakasteluun. Suomalaisille suklaa maistuu, ja keskimäärin suomalainen syökin suklaata 6,5 kiloa vuodessa. Suomikaan ei silti pärjää suklaaherkuttelijoiden kärkimaalle Sveitsille, sillä sveitsiläinen syö suklaata keskimäärin 10,6 kg vuodessa.

Suomessa suklaata on valmistettu tai jatkojalostettu jo vuosikymmeniä. Viime vuosina alalle on ilmestynyt myös useita pienempiä ja omaan kohderyhmäänsä keskittyviä suklaa-alan yrityksiä. Näistä Uutuusmedia esittelee nyt muutaman.

 

SuklaaTäplä

Upeita suklaaherkkuja!
Kuva: SuklaaTäplä

SuklaaTäplä on suklaajälkiruokien koulutukseen ja suklaan käsittelyyn keskittyvä yritys, jonka toimipiste sijaitsee Vallilassa. SuklaaTäplän avainhenkilöt ovat hankkineet osaamisensa kotimaisista ja ulkomaisista huippuravintoloista, ja suklaatuotteiden valmistamiseen opit on käyty hakemassa ranskalaisesta suklaa-alan huippukoulusta. SuklaaTäplä valmistaa upeannäköiset tuotteensa käsityönä, ja SuklaaTäplän valikoimiin kuuluu yli 40 erilaista herkullista suklaapraliinia sekä muita suklaatuotteita.

Suklaakonvehteja
Kuva: SuklaaTäplä

Herkkujen valmistuksen ohella SuklaaTäplä järjestää myös suklaakoulutusta, suklaajälkiruokakursseja ja suklaatastingeja, jotka toimivat erinomaisina ohjelmanumeroina esimerkiksi polttareihin. Katso lisää SuklaaTäplästä ja sen upeista herkuista osoitteessa SuklaaTäplän verkkosivuilta

 

 

 

Pieni Suklaatehdas Porvoo

Pieni Suklaatehdas Porvoo ja Suklaalumimanteli Kuva: Pieni Suklaatehdas Porvoo

Moni joskus Porvoossa vieraillut on käynyt myös Porvoon Tuomiokirkon kupeessa sijaitsevassa Pienessä Suklaatehtaassa, joka on äskettäin siirtynyt kokonaan verkkokauppaan. Suklaaihanuudet ovat nyt saatavilla siis ympäri Suomen! Pieni Suklaatehdas valmistaa monenlaisia herkullisen ja nostalgisen näköisiä suklaatuotteita, ja alusta saakka käsityönä pitäen sisällään kaakaopavun lajittelun, paahdon ja jauhamisen valmiiksi kaakaomassaksi. Suklaatehtaan verkkokaupasta löytyy käsintehtyä suklaata lahjaksi, tai miksei myös omiin herkutteluhetkiin.  Käy kurkkaamassa lisää www.suklaatehdas.com. 

Pieni Suklaatehdas Porvooo ja Hiddme järjestävät ystävänpäiväviikolla Hiddmessä suklaajahdin. Lähde siis ystävänpäivän kunniaksi jahtiin, jossa kannattaa olla nopea – suklaatehtaan tuotteita on jaossa rajoitettu määrä!

 

 

 

– Artikkeli ja/tai siihen liittyvä tuotejakelu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä em. brändien kanssa kanssa –

Lataa Hiddme alta:

 

02/14/2017

Post Author: Uutuusmedian toimitus