Nyt hehkutetaan Sisua!

Alkuperäinen Sisu-aski Sereksen kolmiologoineen.
(Lähde: Cloetta)

Sisu-pastillit ovat suomalaisten kestosuosikki, joka ei paljoa esittelyjä kaipaa. Ensimmäiset Sisut tulivat markkinoille silloiselta Turun Sereksen tehtaalta jo 89 vuotta sitten eli vuonna 1928 ja kansa otti arabikumista valmistetut uutuuspastillit heti omakseen. Sisun alkuperäisestä reseptistä saamme kiittää kemisti Johan Ponkamoa. Sisun tunnistettava ja muuttumattomana säilynyt logo on puolestaan taiteilija Arnold Tilgmannin käsialaa.

 

Sisulla siitä selviää

1950-luvun lehtimainoksissa Sisu oli verraton makupala ja hengityksen raikastaja. Turun Sanomat 22.2.1957.
(Lähde: Cloetta)

Sisulla.fi –sivustolla kerrotaan, että Sisua markkinoitiin aikoinaan yskän ja käheän kurkun lievittäjänä eli niin sanottuna “sisäisenä kaulahuivina”. Sisu-pastillit ovat vuosikymmenien ajan olleet myös erittäin hyvä hengityksenraikastaja, jonka avulla on selvitty lukuisista tiukoistakin tilanteista. Olitpa sitten menossa valloittamaan kiinnostuksesi kohdetta tai kotiutumassa aamun pikkutunneilla riennoista, niin Sisulla siitä selviää!

 

Mikä ihmeen Sokton?

Sisu Sokton (Lähde: Cloetta)

Täysin alkuperäisen eli sokerilla makeutetun Orginaali Sisun valmistaminen lopetettiin vuonna 1998. Vuosien saatossa Sisu-perheeseen on tullut lukuisia suuren suosion saaneita uusia makuja…ja sanoja. 1970-luvulla ei-sokerilla makeutetun Sisun mainostamista sokerittomana ei sallittu Suomessa, joten ”sokeriton” sanasta jätettiin pois kirjaimet ERI, jolloin muodostui sana sokton. Näin sai alkunsa Sisu Sokton.  

 

Pastillien Hall of Fame

Sisu Hehku 70g
Sisu Hehku on sokerilla makeutettu, tymäkkä Sisu-pastilli isossa rasiassa. (lähde: Cloetta)

Sisu-perheeseen kuuluu lukuisia suuren suosion saaneita pastilleja ja moni niistä ansaitseekin paikkansa pastillien Hall of Famessä. 90 –luvun puolivälissä Sisu Salmiakki valloitti kansan sydämet ja 2000-luvun jälkeen Sisu-perheeseen liittyivät tulisieluiset Horna, Kipinä ja Kekäle. Sisu-perheen kuopus on tällä hetkellä chili-aikakaudelle toimiva ja juuri lanseerattu Sisu Hehku, joka saa makunsa täyteläisestä lakritsista ja ripauksesta chiliä. Sisu Hehku iskee taatusti chili-ystävän makuhermoon, mutta toki Hehkussa on mukana myös aavistus tuttua Sisu-aromia.

Kunnioitettavan 89 vuoden ikäinen Sisu-perhe on siis jo 12 jäsenen kokoinen ja aika näyttää, kuinka isoksi Sisu-perhe lopulta kasvaa. Siitä voivat suomalaiset voivat kuitenkin olla varmoja, että aidon ja alkuperäisen Sisun perintö on hyvissä käsissä.

 

 • Lähde: Sisulla.fi
 • Lähde: Cloetta.fi

Hiddme-kampanja päättynyt:

Sisu Hehku -kampanjassa jaettiin 3/2017 Sisu Hehkua Hiddme-sovelluksella läpi Suomen!

Lataa Hiddme-sovellus alta:

– Tuotenäytejakelu toteutetaan yhteistyössä Cloettan kanssa – 

 

Post Author: Uutuusmedian toimitus

8 thoughts on “Nyt hehkutetaan Sisua!

  Marjo Salmi

  (tammikuu 24, 2017 - 2:14 pm)

  Sisu on kulkenut käsilaukussa mukana jo vuosia. Toimii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on toiminut useaan kertaan hyvänä jäärikkojana kun on voinut tarjota pastillin 😀 . Kampanja Tampereelle, kiitos 😉

  Henna73

  (tammikuu 24, 2017 - 5:16 pm)

  Mulla tulee Sisusta mieleen lapsuus ja oma äiti 🙂 Äidillä oli tapana syödä sisua, joten tuoksu tuo lämpimät muistot mieleen. Kolariin toivon jakoa 🙂

  Max Virta

  (tammikuu 24, 2017 - 5:31 pm)

  Turkuun mieluiten

  Akseli

  (tammikuu 24, 2017 - 6:01 pm)

  Voisiko tulla seinäjoelle

  Jarkko

  (tammikuu 24, 2017 - 9:56 pm)

  Itsellä tästä muistoja löytyy mummolasta, jossa ensimmäisen kerran sisuja maistoin ja oikeastaan joka kerta ku sisuja syön niin mummola tulee mieleen. Mutta Lahteen, jos saisi kampanjan.

  Kimmo

  (tammikuu 24, 2017 - 11:09 pm)

  Rovaniemi!!

  Heli

  (tammikuu 27, 2017 - 3:33 pm)

  Sisua Jyväskylään! 👌

  Jari Hautala

  (tammikuu 28, 2017 - 3:35 pm)

  Pirkkala

Comments are closed.