Hamppu taipuu moneksi!

Kun keskustellaan hampusta, tulee monille varmasti mieleen huumausaineet. Hampulla on toki siinäkin asiassa omat polkunsa, mutta hampusta keskustellessa on hyvä tietää, että hampussa päihtymystä aiheuttaa THC –niminen ainesosa, jota  on vain tietyssä osassa hamppulajikkeista. Suomessa hampun viljelyyn käytetään Finola-hamppulajiketta, joka poikkeaa täysin niin sanotuista huumehamppulajikkeista. Lisäksi jokaisen Finola-hampun siemensadon tulee olla Eviran hyväksymä markkinoille päästäkseen.

Hamppu on pitkän historian omaava, erittäin ravintorikas ja monikäyttöinen hyötykasvi, johon jokaisen kannattaa tutustua!

Hampun historia

Hamppu taipuu moneen käyttötarkoitukseen
Kuva: Murtolan HamppuFarmi

Hamppua on viljelty hyötytarkoituksessa ympäri maailmaa jo tuhansia vuosia. Myös Suomessa hampulla on pitkät perinteet, sillä hamppua on luultavasti viljelty Suomessa jo ennen pellavaa.  Suomessa hamppua viljeltiin erityisesti Hämeessä ja Savossa – aikoinaan jopa kolmannes peltoalasta saattoi olla varattuna hampulle! Sotien jälkeisinä aikoina hampunviljely katosi kuitenkin lähes täysin, kun markkinoille saapui korvaavia raaka-aineita ja jokainen hamppulajike miellettiin virheellisesti huumausaineeksi. Nykyään hamppuviljelmiä on Suomessa joitain satoja hehtaareja.

 

Mihin hamppua sitten käytetään?

Murtolan Hamppufarmin hampputuotteita
Kuva: Murtolan HamppuFarmi

Hampun erittäin lujan kuiturakenteen ansiosta siitä pystyy valmistamaan kestäviä kankaita ja köysiä, mutta tämän lisäksi hamppu on erittäin laadukasta ravintoa. Hampunsiemenillä sanotaan olevan täydellinen rasvahappokoostumus, ja lisäksi ne sisältävät peräti 25% laadukasta proteiinia.

Ravintona hampunsiementä voi hyödyntää hyvin monikäyttöisesti ja melkein missä yhteydessä tahansa. Hampunsiemen sopii erittäin hyvin esimerkiksi keittoihin, smoothieen tai vaikkapa salaatin ja puuron joukkoon. Hampunsiemenöljy toimii mainiona salaatinkastikkeiden pohjana, ja toki sitä voi lurauttaa myös suoraan salaattiannoksen päälle. Paistamiseen hampunsiemenöljy ei sovellu, koska yli 150 asteessa kasviöljyissä alkaa tapahtua epäterveellisiä muutoksia. Hamppua voi kuitenkin käyttää leivonnassa, sillä leivän sisus ei kuumassakaan uunissa nouse yli sadan asteen. Hampusta voidaan valmistaa myös erilaisia herkkupaloja kuten hamppusuklaata sekä suolaisen herkullisia hamppusnacksejä.

 

Haluatko maistaa HamppuFarmin Hamppusnacksejä?

Maaliskuussa 2017 Murtolan HamppuFarmi tarjoaa nopeimmille ilmaisen HamppuSnacks –pussin Ruohonjuuren Tampereen ja Kampin myymälöistä. Palkkinointikampanja käynnistyy 1.3.2017 ja HamppuSnacksit voi lunastaa Hiddme-sovelluksella, jonka voit ladata ilmaiseksi alla olevista linkeistä!

Kampanja on päättynyt!

Lataa Hiddme-sovellus sovelluskaupasta!

– Artikkeli ja/tai siihen liittyvä tuotenäytejakelu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Murtolan HamppuFarmin kanssa –

Lähde:

27/2/2017

Post Author: Uutuusmedian toimitus